sos sojowy 2

 

Wodorosty Wakame to jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckich. Cenione nie tylko za delikatny smak i niezwykły wygląd, ale także za właściwości odżywcze. Kryją w sobie bogactwo minerałów:  magnez – dla sprawnego działania układu nerwowego, wapń – dla zdrowych kości i zębów, żelazo – pomagające w zmniejszaniu uczucia zmęczenia. W kuchni idealnie komponują się nie tylko z sushi, ale także jako składnik zup, sałatek i dań na ciepło, np. omletów.

Wakame suszone wodorosty 50g
50g/opak.
50g x 50opak./karton

Kraj pochodzenia: Chiny
Art. nr: 1231

Składniki
miaższ z kokosa 70%
Wartość odżywcza w 100 g produktu

wartość energetyczna: 278kcal/1165kJ
tłuszcz: 1,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,03g
węglowodany: 48,3g w tym cukry: 0g
białko: 17,6g sól: 7,1g