Stawiamy jakość na pierwszym miejscu.
Troska o najwyższą jakość produktu jest priorytetem w działaniach naszej firmy od lat. Dzięki temu zyskaliśmy zaufanie i wiarygodność na rynku spożywczym w Polsce. Kontrolujemy i sprawdzamy jakość naszych produktów na każdym etapie.
Usuwanie dodatków do żywności
Nasza odpowiedź na coraz większe wymagania klientów wiąże się również z rosnącą odpowiedzialnością za produkt, który wprowadzamy na rynek. Zmiana świadomości konsumenta i zmiana nawyków żywieniowych znajduje swoje odzwierciedlenie w usuwaniu dodatków do żywności, które zostały uznane na podstawie badań naukowych za potencjalnie szkodliwe dla zdrowia. Pracujemy nad reformulacją produktów. Zależy nam na zmniejszaniu zawartości soli, jak i ograniczaniu używania przy produkcji glutaminianu sodu. Zmierzamy też do całkowitej eliminacji ze składu naszych produktów: glutenu, konserwantów, czy też sztucznych barwników.
Rozpoczęliśmy działania w kierunku realizacji planu, aby wszystkie opakowania konsumenckie mogły w 100% podlegać recyklingowi. Dlatego też, od samego początku nasze sosy, zaprawy, octy, czy też marynowane imbiry produkujemy wyłącznie w szklanych słoikach i butelkach, tak aby mogły zostać ponownie przetworzone i wykorzystane. Zależy nam na stworzeniu świata bez odpadów.