Makaron Longkou Vermicelli 1 kg

Makaron Longkou Vermicelli 1 kg
Makaron Longkou
Vermicelli 1 kg

Super cienki makaron nazywany potocznie sojowym jest popularnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Zajmuje trzecie miejsce w ilości spożycia makaronów jadanych w Chinach. Nazywany jest sojowym, jednak jego skład potrafi różnić się od regionu pochodzenia. Najczęściej wytwarza się go z fasolki mung, soi, grochu lub innej rośliny bobowatej. Azjaci najczęściej spożywają ten rodzaj makaronu z zupami, daniami z Woka (smażony makaron) lub poszatkowany dodają do sajgonek. Można go również użyć do sałatek czy deserów. Jest neutralny w smaku, a tym samym uniwersalny oraz chłonący smaki potraw z nim przyrządzanych.

Makaron Longkou Vermicelli
1 kg/opak.
1 kg x 10 opak./karton

Kraj pochodzenia: Chiny
Art. nr: 1090

Składniki
skrobia grochowa, skrobia z fasoli mung, woda.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
wartość energetyczna: 1484kJ/350kcal,
tłuszcze: 0,3g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g,
węglowodany: 87,8g,
w tym cukry: 0,1g,
białko: 0,5g,
sól: 0,14g.