![Makaron Longkou Vermicelli 250 g](https://asiakitchen.pl/wp-content/uploads/2021/01/makaron-sojowy-do-sushi-vermicelli-3-300x300.jpg)
Vermicelli 250 g
Super cienki makaron nazywany potocznie sojowym jest popularnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Zajmuje trzecie miejsce w ilości spożycia makaronów jadanych w Chinach. Nazywany jest sojowym, jednak jego skład potrafi różnić się od regionu pochodzenia. Najczęściej wytwarza się go z fasolki mung, soi, grochu lub innej rośliny bobowatej. Azjaci najczęściej spożywają ten rodzaj makaronu z zupami, daniami z Woka (smażony makaron) lub poszatkowany dodają do sajgonek. Można go również użyć do sałatek czy deserów. Jest neutralny w smaku, a tym samym uniwersalny oraz chłonący smaki potraw z nim przyrządzanych.
Makaron Longkou Vermicelli
250 g/opak.
250 g x 40 opak./karton
Kraj pochodzenia: Chiny
Art. nr: 1088