Ryż do sushi Koshihikari 1kg

Ryż do sushi Koshihikari 1kg

Ryż Koshihikari to japońska odmiana białego, kleistego ryżu short grain wysokiej jakości, która idealnie sprawdzi się do przyrządzania sushi oraz innych dań kuchni japońskiej. Cechuje się drobnym, okrągłym ziarnem, które w trakcie gotowania znacznie zwiększa swoją objętość i nabiera kremowej, puszystej konsystencji. Dzięki dużej kleistości, odpowiednio przylega do arkuszy nori, a po uformowaniu dobrze trzyma nadany mu kształt.

Ryż Koshihikari
1 kg/szt.
1 kg x 12 szt./karton

Kraj pochodzenia: Wietnam

Art. nr: 1121

Składniki:
100% ziarna ryżu
Wartość odżywcza w 100g produktu
wartość energetyczna: 348kcal/1456kJ
tłuszcz: 0,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3g
węglowodany: 78g
w tym cukry: <0,5g
białko: 6,1g
sól: <0,01mg