Tajska pasta curry zielona 114g

Tajska pasta curry zielona 114g

Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.

Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak
i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.

Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?

Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.

Pasty curry Asia Kitchen są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.

114g x 12 szt./ktn

Zawartość netto: 114g

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Składniki
Zawiera mieszankę aromatycznych przypraw i ziół takich jak: świeże zielone chilli 30%, trawa cytrynowa 17,80%, czosnek, szalotka, sól, galingale, przyprawy (kolendra, kumin), galangal, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 355kJ/85kcal Tłuszcz: 1,1g w tym kwasy tłuszczone nasycone: <0,5g Węglowodany: 13g w tym cukry: 6,3g Białko: 3g Sól: 11g