Tajska pasta curry żółta 114g

Tajska pasta curry żółta 114g

Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.

Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak
i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.

Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?

Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.

Pasty curry Asia Kitchen są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.

114g x 12 szt./ktn

Zawartość netto: 114g

Kraj pochodzenia: Tajlandia

 

Składniki
Zawiera mieszankę aromatycznych przypraw i ziół takich jak: suszone czerwone chilli 20%, czosnek 20%, szalotka 18%, sól, przyprawy (kolendra, kminek), trawa cytrynowa, galingale, kurkuma, galangal, regulator kwasowości: kwas cytrynowy oraz liście limonki.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna: 403kJ/96kcal
Tłuszcz: 1,3g
w tym kwasy tłuszczone nasycone: 0,3g
Węglowodany: 15g
w tym cukry: 8,2g
Białko: 3,6g
Sól: 14g