Tajska pasta z tamaryndowca 114g

Tajska pasta z tamaryndowca 114g

Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajska pasta z tamaryndowca Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji, daj się przenieść na ulicę Tajlandii.

Cechą charakterystyczną owoców tamaryndowca jest kwaśny smak, którego bogactwo aromatów kojarzy się z dymem, melasą oraz karmelem. Co istotne, jest ona bardzo łatwa w wykorzystaniu – nabierana łyżeczką ze słoika może być rozprowadzona w jakiejkolwiek cieszy i nadaje potrawom egzotycznego kwaśnego smaku.

W kuchni tajskiej jest klasycznym dodatkiem do dań słonych, np. curry, zup, smażonego ryżu i makaronów (m.in. pad thai’a) oraz chutney’ów, ale w innych częściach świata bywa chętnie wykorzystywana do przyrządzania deserów, np. sałatek owocowych, koktajli, kremów, cukierków, a także napojów orzeźwiających. Pasta z tamaryndowca stanowi również doskonałą przyprawę do ryb, owoców morza, a także smażonych warzyw, fasoli i ciecierzycy.

Zawartość netto: 114g

114g x 12szt./ktn

Kraj pochodzenia: Tajlandia 

Składniki
Zawiera mieszankę aromatycznych przypraw i ziół takich jak: tamarynd 80%, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancję konserwującą: E211.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna: 451kJ/106kcal
Tłuszcz: 0g
w tym kwasy tłuszczone nasycone: 0g
Węglowodany: 25g
w tym cukry: 11g
Białko: 0g
Sól: 0,14g