Tajska pasta z tamaryndowca 114g
Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajska pasta z tamaryndowca Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji, daj się przenieść na ulicę Tajlandii.
Cechą charakterystyczną owoców tamaryndowca jest kwaśny smak, którego bogactwo aromatów kojarzy się z dymem, melasą oraz karmelem. Co istotne, jest ona bardzo łatwa w wykorzystaniu – nabierana łyżeczką ze słoika może być rozprowadzona w jakiejkolwiek cieszy i nadaje potrawom egzotycznego kwaśnego smaku.
W kuchni tajskiej jest klasycznym dodatkiem do dań słonych, np. curry, zup, smażonego ryżu i makaronów (m.in. pad thai’a) oraz chutney’ów, ale w innych częściach świata bywa chętnie wykorzystywana do przyrządzania deserów, np. sałatek owocowych, koktajli, kremów, cukierków, a także napojów orzeźwiających. Pasta z tamaryndowca stanowi również doskonałą przyprawę do ryb, owoców morza, a także smażonych warzyw, fasoli i ciecierzycy.
Zawartość netto: 114g
114g x 12szt./ktn
Kraj pochodzenia: Tajlandia