Sushi – krok po kroku

Sushi – krok po kroku

Rolowanie Sushi

Przygotowujemy matę bambusową i miseczkę z wodą z dodatkiem octu ryżowego do maczania palców. Natomiast do krojenia niezbędny będzie ostry, długi nóż.

KROK 1. Połóż arkusz nori na macie bambusowej, stroną błyszczącą arkusza do dołu.

KROK 2. Wilgotnymi dłońmi nałóż ostudzony ryż na arkusz nori pozostawiając u góry 2 cm margines.

2 Sushi krok po kroku

KROK 3. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki.

3. Sushi krok po kroku

KROK 4. Zawiń rolkę i naciśnij ją lekko po obu stronach sushi, upewniając się, że rolka jest odpowiednio zamknięta

Sushi krok po kroku - krok 4

KROK 5. Zrolowane sushi przekrój na 8-10 równych części.